Дискусия на тема „Социални услуги – реформа, възможности и предизвикателства“ се проведе в Община Варна

MadeInVarna
Дискусия на тема „Социални услуги – реформа, възможности и предизвикателства“ се проведе в Община Варна

Дискусия на тема „Социални услуги – реформа, възможности и предизвикателства“ се проведе днес в Община Варна. Организатор на събитието е дирекция „Социални дейности“, а поводът – Световният ден на социалната справедливост, който се отбелязва на 20-ти февруари. Форумът бе открит от Коста Базитов, зам.-кмет, а в диалога се включиха представители на социални институции, сдружения и неправителствени организации в сектора, доставчици и ползватели на социални услуги.

 

„Приоритет в социална политика на Варна е доброто междуинституционално взаимодействие и споделената отговорност за развитието на социалните услуги, с цел удовлетворяване на обществените потребности“, каза Коста Базитов. Директорът на дирекция „Социални дейности“ Таня Василева представи политиките на общината в тази посока, тя коментира и новите промени в Закона за личната помощ и Закона за социалните услуги. Експертите дискутираха темите „Социални услуги – нормативна промяна, планиране, подходи за социална работа, инструменти за мониторинг и контрол“, както и „Кадрите в системата на социалните услуги – обучение, стандарти за професионална етика, мотивация и подкрепа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Задържана е жената, с която живее Васил Божков

Елена Динева, жената, с която живее на семейни начала Васил Божков, е задържана късния следобед вчера, съобщава БНТ. Тя е с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков. В Специализирания наказателен съд е внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение […]