Дните до 12 април ще са неприсъствени в училище

MadeInVarna
Дните до 12 април ще са неприсъствени в училище

Дните до 12 април 2020 година ще са неприсъствени в училище поради удължаване на срока на въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда.

Министерството на образованието и науката изпрати препоръки към училищата по преценка на учителите да се редуват уроци за упражнения с преподаването на нови знания, както и да се използват по-пълноценно възможностите на проектно-базираното обучение. На този етап в училищната документация не е необходимо да се вписват оценки, а учителите трябва да следят ангажираността и активността на всеки свой ученик.

На официалната страница на Министерството образованието и науката е обявен „Телефон е-образование“ с номер 0800 10 112, на който могат да се отправят въпроси и предложения, свързани с учебния процес.

Следваща Новина

Видео: Бой с пръчка и лицеви опори за индийците, които не спазват мерките срещу COVID-19

Полицията в Индия прилага сериозни мерки срещу тези, които не спазват обявената от премиера Моди карантина. Сред различните подходи са бой с пръчка или принудителни лицеви опори. Мярката е за три седмици и влезе в сила от вчера.