Догодина над 1500 лица ще бъдат обхванати от проект за патронажна грижа

MadeInVarna
Догодина над 1500 лица ще бъдат обхванати от проект за патронажна грижа

Над 1500 лица ще бъдат обхванати от проекта “Патронажна грижа +“, който ще се реализира през 2022 година по приоритетна ос „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съобщиха от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. 

 

По първото направление на проекта се предвижда 495 лица – с увреждания, в невъзможност за самообслужване, поставени под карантина, да получават патронажна грижа. За тях ще се грижи екип от специалисти и помощен персонал с обща численост 44 души. Новият компонент, който е насочен към най-застрашените от COVID-19, ще осигури устойчивост на предлаганите към момента услуги по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна – Компонент 2”, чиято реализация ще приключи през месец декември 2021 година.

Във второто направление ще бъдат реализирани мерки, насочени към опазване на здравето на 1 089 потребители на социални услуги, както и на персонала, ангажиран с тяхното предоставяне. Ще бъде назначени допълнително 46 лица за осигуряване на безопасна среда за функциониране на социалните услуги в контекста на епидемична обстановка. При необходимост ще бъде осигурена компютърна техника за предоставянето на услугите дистанционно. По-активното използване на информационните технологии ще разшири възможностите за споделянето на опит и добри практики между специалисти в социалната сфера.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

"Спартак" победи "Надежда" Доброславци и ще играе с "Лудогорец"

Футболистите на „Спартак” Варна спечелиха първата си среща в турнира за Купата на България срещу „Надежда” – Доброславци с 0-3. Головете за варненци бяха дело на Ал. Стефанов в 29 мин., Иван Пенев в 37 мин. и  новото попълнение на “Спартак” Иван Колев в 79-ата мин. В следващия кръг от […]