Дом “Гергана” изпрати коледни подаръци за “Слънчевата къща”

MadeInVarna
Дом “Гергана” изпрати коледни подаръци за “Слънчевата къща”

Потребители и персонал от дома за възрастни хора “Гергана” направиха дарение за Дневния център за пълнолетни лица с увреждания “Слънчевата къща. “В инициативата по повод наближаващите коледни празници се включиха 60 души от персонала и 40 възрастни хора, надявам се да сме доставили радост”, коментира Нели Вълева, директор на дом “Гергана”.

 

Подаръчните пакети с козметика получили 14 лица, на възраст от 18 до 36 години, които ползват услугата от семеен тип на “Слънчевата къща”. През изминалите години потребителите на комплекса за социални услуги „Гергана“ са дарявали подаръци на детски градини и други социални заведения. “Към момента в дом “Гергана” са настанени 94 души, засега няма установени случаи на заразени с коронавирус. Спазваме стриктно мерките за безопасност, но същевременно се стараем да поддържаме и духа на хората. Имаме самодеен състав, който изнася програми за всички празници. Скоро отбелязахме Андреевден, нова програма подготвяме за Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември”, коментира Нели Вълева.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Нов Център за подкрепа на лица с увреждания отвори във Варна

Новият Център за подкрепа на лица с увреждания, включително и на такива с тежки множествени увреждания, отвори врати на 1-ви декември, съобщиха от дирекция “Социални дейности” към Община Варна. Основната цел на проекта е осигуряване на качествена грижа за 90 пълнолетни лица с увреждания от общината,като иновативен модел на услуги. […]