„Домашен арест“ за младеж, обвинен в теглене на пари от чужда банкова карта

MadeInVarna
„Домашен арест“ за младеж, обвинен в теглене на пари от чужда банкова карта

Окръжен съд – Варна определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на 20-годишния Яни А., обвинен за ползване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.
Според обвинението, през юни 2020 г. дебитната карта на мъж от Варна е била използвана без неговото съгласие. През регистриран профил в сайт за електронни залагания от картата му са били изтеглени 380 лева. На 18.02.2021 г. Яни А. е бил привлечен като обвиняем за извършеното престъпление.
Варненският окръжен съд като взе предвид събраните до момента доказателства и по-специално свидетелските показания и обясненията на обвиняемия, направи обосновано предположение за съпричастност на Яни А. към повдигнато обвинение. Съдът прецени, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Взети предвид бяха и лошите характеристични данни на лицето, което е осъждано многократно. Ето защо Варненският окръжен съд определи спрямо Яни А.  мярка за неотклонение „домашен арест“, която да бъде контролирана със средство за електронно наблюдение.
Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен срок.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Засилено полицейско присъствие по пътищата към зимните курорти от днес

9407 товарни автомобила и 1648 автобуса са проверени у нас по време на последната операция на ROADPOL, провела се от 8 до 14 февруари От днес до 23 февруари е в ход нова специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата, като в различните райони на страната […]