Дончев: Длъжни сме да предложим правителство

MadeInVarna
Дончев: Длъжни сме да предложим правителство

„Благодарност към българските граждани, който въпреки всички опити да бъдат отвратени от изборния процес, отидоха да гласуват. Българската демокрация е жива“, заяви в началото на брифинга Томислав Дончев. Той благодари на всички изборни администрации.

„Най-важното е, че това е победа въпреки всичко. Въпреки горещото политическо лято на миналата година, въпреки естественото изхабяване от престоя във властта, въпреки пандемията, въпреки агитацията в изборния ден“, заяви още той.

„Коментира се краят на епохи, края на други, аз знам, че победителят е този, който е първи. Победителят е един. Свърши времето на големите приказки, дойде време да се взимат решения“, каза Томислав Дончев.

Той уточни, че ГЕРБ ще следват процедурата по Конституция и ще предложи правителство. Той акцентира, че избирателите са дали „сложна задача“ на политиците.

„Ще предложим правителство не като политически знак, а такова, което би могло да работи, да решава проблеми и да гони целите, които сме си поставили. Въпреки малките шансове то да бъде подкрепено“, заяви той.

„Промени ще има. В предложението за кабинет ще има и промяна и приемственост“, лаконичен беше Томислав Дончев на въпросите относно личността на министър-председателя, който ще бъде предложен от ГЕРБ.

Той акцентира още, че опитите да бъде заобиколен първият, завършват зле. “Властта тежи много и ако имаш крехки рамене, може да ти счупи гръбнака“, каза той.

Следваща Новина

Видео: Мъж краде от магазин във Варна

Мъж краде нагло в магазин, докато продавачката го обслужва. Случката е от магазин на ул. “Княз Н. Николаевич” 28А във Варна. “Крадец/Клептоман, от който си изпатихме преди дни, върти се около “Чаталджа”, споделя Николай Павлов във фейсбук. Ако някой има информация за извършителя може да се свърже с Николай тук.