Две години Община Варна очаква от МРРБ проект за ремонт на Аспаруховия мост

MadeInVarna
Две години Община Варна очаква от МРРБ проект за ремонт на Аспаруховия мост

Повече от две години Община Варна очаква от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) проект за ремонт на Аспаруховия мост. 

Изготвихме със средства от общинския бюджет технически паспорт на съоръжението, включително за конструктивно укрепване, подготвихме и идеен проект, който предоставихме на Агенция “Пътна инфраструктура”, обясни кметът на Варна Иван Портних по време на работната среща с министъра на МРРБ Иван Шишков.  

 

Кметът допълни, че през 2021 г. от МРРБ са поискали Община Варна да финансира ремонта на едното платно на моста, но при поискан технически проект от министерството, такъв не е предоставен до момента. 

 

“Започваме да правим проекта заедно с АПИ. Община Варна ще има ангажимент да финансира осветлението и тротоарите. И тук ни чака много работа, която трябва да свършим по-рано”, заяви министър Иван Шишков.

 

До тук имаме заявка за активна работа. Надявам се това наистина да стане факт, защото ремонта на Аспаруховия мост е много важен за нашия град, каза кметът на Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

В навечерието на 24 май раздадоха награди "Варна"

Скулпторът Живко Дончев получи голямата награда „Варна“ за цялостно творчество и високи постижения в областта на пластичното и изящното изкуство, както и за подчертания му принос в естетизацията на Варна. Още 16 индивидуални и 14 колективни награди „Варна“ за ярки постижения в сферите на културата, науката и образованието бяха връчени […]