Две жени, продавали марихуана от дома си, отиват на съд

MadeInVarna
Две жени, продавали марихуана от дома си, отиват на съд

Окръжна прокуратура – Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу две жени – на 20 г. и на 25 г. от Варна, за държане с цел разпространение на наркотични вещества в съучастие и през продължителен период от време – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.
Деянието било извършвано в периода от януари до юни 2019 г. Незаконната дейност М.Д. и Р.Р. осъществявали от апартамент в ж.к. „Св. Иван Рилски“, където живеели съвместно. В комуникацията си с клиентите те използвали кодирани съобщения. Желаещите да закупят наркотични вещества се обаждали предварително на мобилен телефон. В разговора споменавали реплика от рода на „дали да мина за 15 мин“, което означавало, че искат марихуана за 15 лева. След това, на посочения по – горе адрес, една от двете жени давала топче от фолио с марихуана и надпис съответстващ на заявената в разговора стойност. Обвиняемите вземали посочената сума в лева и клиента си тръгвал.
В хода разследването на случая са установени клиенти, закупували наркотични вещества от М.Д. и Р.Р. При претърсването, от дома на двете жени били иззети 22 бр. топчета алуминиево фолио, съдържащи марихуана, върху които имало изписани различни стойности – 5, 10 и 15. Освен това били намерени допълнителни количества от същия наркотик, подготвен за разфасоване в празни пакетчета, и две електронни везни.
Обвиняемите били безработни, без криминални прояви и неосъждани.
Предстои делото срещу наркоразпространителките да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Хванаха ученици, откраднали таблет, парфюм, 50 лева и бутилка ракия

На 13.03.2021 г., след взлом на пвц-врата на къща в с. Кичево е извършена кражба на таблет, 50 лв., парфюм и бутилка с 0,5 л. ракия. След проведени оперативно – издирвателни действия е установено, че извършители на деянието са общо 4 лица – две непълнолетни момчета – на 14 и […]