Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

MadeInVarna
Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително
Кадър: НоваТв

Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха фарс, както винаги. Вотът беше организиран от турската държава. Бяха извършени съществени изборни нарушения – агитация в секциите, превозване на избиратели от секция в секция с автобуси, непроверяване на личните карти, организирано попълване на декларации от трети лица. Гласуването в Турция е организирано и контролирано. Така ДПС получи поне два мандата.
Това заяви в студиото на „Събуди се” по НОВА Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български представител в Европейския парламент.
Очакванията на евродепутата са, ако бъдат касирани изборите в Турция, поне два мандата да бъдат взети от ДПС и да отидат при някоя българска политическа сила. Той уточни, че това няма да промени резултата на ВМРО. Не оспорваме изборите в Турция, за да влезе ВМРО в Народното събрание, а защото така е редно, такъв е законът, обясни Джамбазки.
Ангел Джамбазки благодари на всички 35 човека, които направиха и невъзможното, за да проследят изборния ден в секциите в Република Турция. Имаше случаи едно от нашите момичета да се разправя с цяла секция, с много агресивни хора. А нашите представители просто целяха да се спазва изборния кодекс, заяви той.
На въпрос защо ВМРО загуби на изборите, той заяви следното:
По думите му всички партии трябва да покажат своята политическа решимост и да съставят правителство.
Нито пандемията е отминала, нито икономическата криза. Отиването на нови избори би било безотговорно, поясни заместник-председателят на ВМРО.

Следваща Новина

60 години от полета на първия човек в космоса – Юрий Гагарин

Кадър: НоваТвИсторическа дата в космическите изследвания. Днес се навършват 60 години от полета на първия човек в космоса – Юрий Гагарин. На 12 април 1961 г. той се отправя в Космоса от космодрума Байконур с космически кораб „Восток 1“. Полетът му продължава 108 минути, за които той прави една пълна […]