Ефективна присъда за 21г. жена, извършила кражба и опитала да изтегли пари от чужди банкови карти

MadeInVarna
Ефективна присъда за 21г. жена, извършила кражба и опитала да изтегли пари от чужди банкови карти

Варненският окръжен съд призна за виновна 21-годишната Недялка Т., за извършена кражба и ползване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. Престъпленията са извършени в изпитателния срок на предишно осъждане.
Делото беше решено в един ден, след като защитата поиска производството да се гледа по реда на съкратено съдебно следствие. В този случай подсъдимият признава изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, а съдът е задължен да намали с 1/3 размера на наказанието „лишаване от свобода“.
На 14.01.2020 г., жена пазарувала в един от варненските молове. Държала портмонето си в раница. В един от магазините, след нея започнала да върви Недялка Т. За прикритие носела закачалки с дрехи. След няколко приближавания до потърпевшата, тя успяла да отвори ципа на раницата и и да вземе портмонето на жената. Веднага напуснала търговския обект и с такси стигнала до хранителен магазин, където се опитала да изтегли пари от двете откраднати банкови карти. Тъй като не разполагала с ПИН кода, трансакциите били неуспешни. Недялка Т. взела наличните 100 лева и изхвърлила портмонето в кош за отпадъци.  Посредством назначената видео-технически експертиза по делото самоличността на извършителката била установена.
Недялка Т. живее в Игнатиево. Има няколко предишни осъждания, като това е извършено в 3-годишния изпитателен срок на влязла в сила присъда за същите престъпления от 2018г. Пред съда защитата й представи удостоверения за раждане на 2 деца.
Пред съда държавното обвинение и адвокатът на подсъдимата пледираха за минимален размер на наказанията, предвидени в Наказателния кодекс.
Варненският окръжен съд наложи на Недялка Т.  6 месеца „лишаване от свобода“ при общ режим за извършената кражба. За ползването на чужд платежен инструмент, наказанието е 1 година и 4 месеца затвор при първоначален общ режим, като глоба не беше наложена на лицето. От така определените наказания, Недялка Т. ще търпи по-тежкото от двете. Приведено в изпълнение беше и наказанието от 2018г. в размер на 4 месеца „лишаване от свобода“, отложено с изпитателен срок, което сега Недялка Т. следва да изтърпи ефективно.  В тежест на подсъдимата са и направените по делото разноски в размер на 456,13лв. в полза на Държавата по сметка на ОД на МВР-Варна.
Присъдата на Варненски окръжен съд подлежи на обжалване или протест.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Трима мъже, подпомогнали група мигранти незаконно да преминат през страната, са установени и задържани

Под ръководството на Районна прокуратура – Елин Пелин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК Групата била засечена от униформените на 29.03.2021 г., в района на с. Нови хан, община Елин Пелин. Установено е, че нелегалните мигранти […]