Екипът на Апелативен съд – Варна отново стана книгодарител

MadeInVarna
Екипът на Апелативен съд – Варна отново стана книгодарител

Съдиите и служителите от Варненския апелативен съд отново се включиха в кампания за даряване на книги. Събраните близо 200 тома предадохме на библиотеката в читалище „Просвета 1905“ в град Аксаково.
Екипът на съда с радост откликна на информацията, че 14 февруари освен празник на виното и любовта е и Международен ден на даряването на книги – International Book Giving Day. По този повод Асоциация „Българска книга” призова институциите, дружествата и гражданите да се включат в акция „Книгодаряване”.
„Разбрахме, че читалището в Аксаково има потребност от нова литература. В града живеят много семейства с млади хора, ученици и студенти. Съобразихме се с желанието на културното средище да набави за своите читатели художествена, научнопопулярна, средношколска и англоезична литература, и се опитахме да им бъдем полезни“, обяснява председателят на съда Ванухи Аракелян.
„Всяка стойностна книга е крачка в необятния свят на познанието – най-голямото богатство на всеки човек. Вярваме, че любовта към словото трябва да възпитаваме от най-ранна възраст и да поддържаме до последен дъх“, допълват съдиите и съдебните служители, които за пореден път станаха посланици на четенето.
Преди близо половин година екипът ни се включи в Акция „Книгодарител“ на Фондация Лукойл, която беше насочена към читалищните библиотеки в малки населени места.
Още за двете акции можете да прочетете тук:
https://www.facebook.com/CourtofAppealsVarna/posts/2910466435877043
https://www.facebook.com/CourtofAppealsVarna/posts/2783318638591824


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Костадин Бандутов получи почетен плакет

Театралният режисьор Костадин Бандутов получи почетния плакет на кмета на Община Варна по случай навършване на 75 години, за творчески постижения на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, както и за заслуги към българското театрално изкуство и култура. Отличието връчи зам.-кметът на Варна Коста Базитов по време първата от трите […]