Екипи на детските ясли, градини и училища се включиха в почистването след урагана

MadeInVarna
Екипи на детските ясли, градини и училища се включиха в почистването след урагана

Служители на детските ясли, градини и училища се включиха в инициативата по почистването на града след урагана. Още от началото на седмицата те работят по разчистването на клони и листа от дворовете на детските заведения. От днес е създадена организация за почистването на площите около образователните институции. 

Част от детските градини са отправили призив към родителите да се включат в акцията, ако имат възможност, като почистват в светлите часове на деня. 

Спазени са указанията, които улесняват сметопочистващата фирма. Листните отпадъци се събират в чували, а клоните – на компактни купчинки. Те са оставят на около един метър от най-близкия контейнер за боклук. 

Вчера кметът на Варна Благомир Коцев призова всички граждани, които желаят, да се включат в доброволческа акция по почистването на града, като съберат растителните отпадъци около домовете си. При добри метеорологични условия, инициативата ще се проведе на 25 и 26 ноември. В нея ще се участват и представители на общинската администрация. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Благомир Коцев: Магистрала „Хемус“ е ключова за растежа на Варна, очакваме проектът да се ускори

Свързаността на Варна е основна тема в града от доста години насам. Магистрала „Хемус“ не е завършена вече може би петдесетина години. Ние всички имаме огромна надежда, че „Хемус“ и основните инфраструктурни проекти, които касаят Северна и Североизточна България, ще бъдат ускорени. Няма нищо по-важно в момента за Варна освен […]