Еко фестивал „Зелена Революция” се провежда във Варна

MadeInVarna
Еко фестивал  „Зелена Революция” се провежда във Варна

Интересен еко фестивал “Зелена Революция ” се провежда във Варна до 9-ти юли! Той обединява „Българска Стрийт Фууд Асоциация” и „Улицата на готвачите” и е разположен до сградата на общината. Част от богатата програма предвижда творчески и еко работилници, в които представители на екологични организации от цялата страна ще представят полезни решения за опазване на околната среда. От движението „Нулеви отпадъци”, което обединява различни граждански организации, малки бизнеси, блогъри и активни хора, ще разкажат идеи за ограничаване на различните видове отпадъци. Верни на традицията, която са създали през годините, организаторите ще проведат и редица благотворителни мероприятия, а събраните средства ще бъдат предоставени на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие – ОЦОСУР (Ecovarna).
Всички посетители могат да се насладят на кулинарните изкушения, предлагани на „Улицата на Готвачите”, където се предлагат различни интерпретации на популярни храни от цял свят, както и вегетарианско и веганско меню. За най-малките посетители предстоят две благотворителни кулинарни работилници с шеф Филип Спасов. Успоредно с това се провеждат разнообразните спортни инициативи, йога класове, танцови формации, както и музика на живо от специални гости през уикенда.„Зелена Революция” е победител в конкурса на Сдружение „За Земята”, член на международната мрежа „Приятели на Земята” (Friend of the Earth). „Зелена Революция” се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна и на Европейския съюз, чрез европейския проект „Clim Act: За климатична адаптация и устойчив начин на живот”.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Поставиха нови валидиращи устройства в тролейбусите във Варна

Нови валидиращи устройства са поставени в тролейбусите във Варна, съобщиха от общинската предприятие ТАСРУД. Те предлагат и възможност за плащане на избрания превозен документ и с банкова карта. Устройството разполага с камера, която може да сканира баркода на хартиен билет и баркода на електронен билет, закупен през мобилното приложение TicketVarna, […]