Електронната системата за прием в детските ясли отваря на 18-ти април

MadeInVarna
Електронната системата за прием в детските ясли отваря на 18-ти април

Електронната системата за прием в общинските детски ясли ще бъде отворена за регистрация на заявления на 18-ти април, в 10.01 часа, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

Трите големи класирания за прием през 2022 година в яслите ще бъдат на 6 юни, 20 юни и 4 юли. Приетите деца ще влизат поетапно от 01.09.2022 г. по предварително изготвен график от директора на съответното детско заведение.

През останалите месеци от годината ще се обявяват извънредни класирания при наличие на освободени места. Такова ще бъде обявено на 10-ти май, посочват още от ресорната дирекция.

Тази година малчуганите ще влизат по нови правила, гласувани в края на март т. г. от Общинския съвет. Водещ критерий е адресът на детето, като варненчета, чийто постоянен или настоящ адрес е в административния район на яслата, ще получават по 100 точки, а ако двата адреса (постоянният и настоящият) съвпадат, ще се дават допълнителни 10 точки. Както и досега, допълнителни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни семейства, със заболявания с и над 50%. С предимство остават близнаците, сираците и полусираците, деца, чийто брат/сестра посещават детската ясла. Деца с постоянен или настоящ адрес на територията на община Варна ще ползват допълнително предимство от 10 точки по допълнителен критерий. 

Повече информация, както и график на дейностите ще бъдат достъпни от 15-ти април на адрес: https://newkg.uslugi.io/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Осем бебета са родени във варненския зоопарк от началото на годината

Осем бебета са родени в зоопарка във Варна от началото на 2022 година, съобщи директорът Иванка Стоянова. Първи се появили няколко красиви черни лебеди, след това -черен муфлон от женски пол. Най-новото попълнение в детската градина на зоокъта е двугърбо камилче, родено преди три седмици. Размножителният сезон е още в […]