Ето как Варна ще отбележи Деня на народните будители

MadeInVarna
Ето как Варна ще отбележи Деня на народните будители

По повод Деня на народните будители – 1-ви ноември, от 10 ч. до 12 ч. пред паметника на отец Паисий Хилендарски в Морската градина ще бъде осигурено озвучаване, а всички граждани и представители на различни институции и организации могат да поднесат венци и цветя. Във връзка с извънредната епидемиологична обстановка, въведена от Министерството на здравеопазването, поднасянето се осъществява самостоятелно, съобщиха от дирекция “Култура и духовно развитие” към Община Варна.

 

От 18 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев” ще се проведе празничен фолклорен концерт с участието на Теодосий Спасов, оркестъра за народна музика при фолклорен ансамбъл „Варна”, със солисти младите изпълнители Донко Марков и Пресиана Леонидова. Входът за проявата е свободен, до запълване на капацитета на залата, като за посетителите се изисква наличие на зелен сертификат, съгласно заповедта на МЗ.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Куп проблеми в Черно море за мача с Левски

Отборът на Черно море проведе занимание днес. “Моряците”, които взеха участие в срещата за Купата в Стара Загора, имаха възстановяване, а останалите – редовна тренировка. В отбора има доста контузени футболисти, които ще пропуснат двубоя с Левски. Стефан Велев, Георги Георгиев, Иван Дичевски и Родриго Вилела продължават да се възстановяват […]