Формация “Атос” с концерт в ГХГ “Борис Георгиев”

MadeInVarna
Формация “Атос” с концерт в ГХГ “Борис Георгиев”

Концерт на формация “Атос” ще се проведе на тази вечер от 19 ч. в Градската художествен агалерия “Борис Георгиев”, в рамките на Международния музикален фестивал “Варненско лято”. Поради заболяване на виолончелиста Стефан Хайнемайер,  “Атос” ще се представи с двама музиканти – Анете фон Хен – цигулка и Томас Хопе – пиано. Те ще предложат концерт, чиято първа част ще потопи публиката в немската класика със Соната опус 12 от Бетовен и с Брилянтно рондо на Шуберт. Във втората част ще звучат четири романтични пиеси на Дворжак и Соната №2 от Прокофиев.

“Атос” е създадено през 2003 г. от цигуларката Анете фон Хен, виолончелиста Щефан Хайнемайер и пианиста Томас Хопе с мисията да търси характерното звучене на струнен квартет, постигнато чрез музициране в клавирно трио. През 2007 г. са отличени с наградата за трио Kalichstein-Laredo-Robinson, която им осигурява възможността за 20 концерта в САЩ, сред които и дебютен концерт в Карнеги хол в Ню Йорк.

ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, със съдействието на Градската художествена галерия “Борис Георгиев”, Регионалния исторически музей, Двореца на културата и спорта – Летен театър, Фестивалния и конгресен център, Queen Elisabeth Music Chapel.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ахат, Милена, Васко Кръпката, Епизод и още 12 банди идват на „Varna Rock Adventure“

Тридневен фестивал „Varna Rock Adventure“ с вход свободен ще се проведе на 13-ти, 14-ти и 15-ти август в Аспаруховия парк. Организатор е мото клуб „Братя във вятъра“, който ще отбележи с проявата 30 години от създаването си. Фестивалът ще събере на една сцена Ахат, Милена, Васко Кръпката, Епизод, Фабричен дефект […]