ГЕРБ и СДС се регистрираха като коалиция за изборите на 4 април

MadeInVarna
ГЕРБ и СДС се регистрираха като коалиция за изборите на 4 април

ПП ГЕРБ и СДС се регистрираха като коалиция за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г. Документите за регистрацията, заедно с максимално разрешените 9 999 подписа, в ЦИК внесоха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, депутатът Тома Биков, председателят на МГЕРБ и заместник министър на външните работи Георг Георгиев, областният координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев и председателят на СДС Румен Христов.

“Доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност и да се учим от грешките си. Нашата рецепта за успех е работа, работа, работа. Това и обещаваме на нашите избиратели. Заедно със СДС имаме програма с ясни цели и приоритети, с която да изведем България от тежката ситуация”, заяви Дариткова. Тя уточни, че основното предизвикателство за тези избори е провеждането им в епидемична обстановка. Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че вече е готов медицинският протокол за изборите и въведените противоепидемични мерки ще гарантират здравната сигурност. “Нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият парламент”, каза тя.

“Само в рамките на три дни събрахме над 52 хиляди подписа. Структурите са в изключително добра кондиция и са амбицирани да покажат много добър резултат на предстоящите избори. Всичко това ни дава увереност, че коалицията между най-голямата политическа партия и най-старата дясна партия след демократичните промени в България, ще бъде успешна и ще бъде за доброто управление на страната и в интерес на българските граждани“, заяви Цветомир Паунов.

Относно организацията на изборния процес в чужбина, Георг Георгиев уточни, че вече 66 държави са дали позволение за организацията на изборите. “МВнР работи за това максимален брой наши сънародници в други държави да имат достъп до изборния процес”, коментира той и увери, че изборният процес в чужбина се организира по възможно най-добрият начин.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Републиканци за България: Искаме държава с правила

Председателят и зам.-председателят Цветан Цветанов и Павел Вълнев обявиха слогана на ПП „Републиканци за България“ за предизборната кампания за Парламентарни избори – 2021 пред журналисти във Варна. Тя ще протече под мотото: „За държава с правила!“ Три са основните стълба, без които България няма как да продължи напред: Работещ парламент […]