Гимнастички от 17 клуба участват в Международния турнир „Руми и Албена“

MadeInVarna
Гимнастички от 17 клуба участват в Международния турнир „Руми и Албена“

Гимнастички от 17 клуба ще участват в Международния турнир по художествена гимнастика „Руми и Албена“. Той ще се проведе на 5-ти и 6-ти септември в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна. Официалното откриване е обявено за 17:30 ч. в събота. Организатор на събитието е Клубът по художествена гимнастика  „ЧАР – ДКС“, с подкрепата на Община Варна и Българската федерация по художествена гимнастика. Проявата е посветена на трагично загиналите преди 42 години в самолетна катастрофа варненски гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилия треньор и председател на клуба-домакин Мария Чипрянова.

 

В програмата са включени и демонстративни изпълнения на Националния ансамбъл на България. Главен съдия на турнира тази година ще бъде Филипа Филипова, международен съдия от най-високата категория, бреве 1. Специален гост на събитието ще бъде Мария Гигова – почетен председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Следваща Новина

55 безплатни туристически обиколки се проведоха във Варна през юли и август

Общо 55 безплатни туристически обиколки, от които 9 на български език и 44 на английски език, се проведоха през юли и август във Варна, съобщиха от Туристическия информационен център. От чуждестранните участници, които са се включили в тях, най-много са били гостите от Франция, Чехия, Полша и Румъния. Обиколките бяха […]