Гората.бг подарява 15 000 дръвчета на варненци

MadeInVarna
Източник: гората.бг
Гората.бг подарява 15 000 дръвчета на варненци
🟢 Гората.бг  ще подари 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.
🟢 Ще подаряваме плодни – дюли, кайсия (зарзала), орехи, череши (махалебка, дива), както медоносни ясен, явор, липа, дъб цер, туи, красиви и ароматни текоми, люляци, златен дъжд, акация и др.
🟢 От 9:30 ч. ще Ви чакаме на паркинга на магазин “Метро”, Варна, ул. „Атанас Москов“ 2, тук: https://g.page/METRO-Varna?share
🟢 Повечето дръвчета са 40-140 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра.
🟢 Дюлите, кайсиите (зарзали), орехите са директно плододаващи, черешите НЕ са облагородени (подложки са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.
🟢 Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво!
🟢 Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 2.35 милиона) и ще направим Варна и областта по-зелени, красиви и чисти.
🟢 Ще Ви дадем подробна информация за видовете, заедно с инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъдат качени и тук в събитието.
🟢 Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета – 10, 20 или колкото можете да засадите 🙂.
🟢 Моля, носете си използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.
🙏 Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!
________________________________________
С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвечета директно в нашата група: Гората.бг – група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.
За повече информация разгледайте фейсбук събитието

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

16 училища се включиха в състезанията „Бързи и сръчни“ за IV клас

16 училища се включиха на първия етап от спортните състезания “Бързи и сръчни” за IV клас, който се проведе вчера в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. След оспорвана надпревара и много емоции, учениците от ОУ “Христо Ботев” се класираха на първо […]