Гранична полиция е отблъснала две групи бежанци, армията е в готовност

MadeInVarna
Гранична полиция е отблъснала две групи бежанци, армията е в готовност

Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала да преминат границата с Турция две имигрантски групи, по около 30 човека всяка една. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, съобщиха от МО. Заявявам категоричната си решимост армията да окаже пълно съдействие и да предприеме всички необходими мерки за опазване на държавната граница, като не допусне нито един нелегален имигрант на територията на България. За тази цел Българската армия има готовност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника.

„Към момента има реална заплаха с оглед на събитията, които се случат там. Когато се бият с ракети, хората бягат, разбираемо е. А пък едновременно, когато ние налагаме такива тежки процедури за влизане и излизане от страната заради коронавируса, представете си да започнат да влизат стотици хиляди мигранти. Това не можем да си го позволим”, коментира Борисов.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Боен арсенал откриха служители на ОДМВР – Варна във вилна постройка край Константиново

Служители на ОД на МВР – Варна откриха боен арсенал във вилна постройка, разположена в м-ст „Припек” край с. Константиново. Вилата е използвана от 63-годишен мъж от Варна – Ц.Г., неизвестен на органите на реда до момента. При претърсване на помещенията в имота са намерени и иззети: три броя ръчни […]