Христо Христов стана европейски шампион по вдигане на тежести

MadeInVarna
Христо Христов стана европейски шампион по вдигане на тежести

Христо Христов грабна и трите златни медала в кат. 109 к. Златото на Христов е осмият медал само в двубоите за България на европейското в Тирана.

Христо Христов е състезател на Клуб „Титан“ – Варна с треньор Живко Николов. Европейски шампион до 20 г. от Букурещ 2019, същата година спечели бронз на световното в изхвърлянето във Фиджи. През 2018 г. стана олимпийски вицешампион за младежи в Буенос Айрес и се върна със злато от европейското за юноши до 17 г. в Милано. Година по-рано стана шампион на континента в първенството до 17 г. в Прищина, а през 2020 г. грабна златото на преодолимпийския турнир за Световната купа в Малта. Миналата година е европейски вицешампион за мъже в кат. 109 кг в Москва, световен шампион за младежи до 20 г. г в Ташкент, четвърти на световното за мъже в Ташкент и пети на олимпиадата в Токио, където бе много ощетен от реферите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Обявиха резултатите от първо класиране в детските градини, остават незаети 314 места

В платформата за прием https://dg.uslugi.io/, както и на видно място в детските градини са публикувани резултатите от първото класиране за прием в общинските детски градини, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Приетите деца се записват в периода от 07.06.2022 г. до 10.06.2022 г. на място в […]