Икономически университет – Варна е домакин на Националната студентска олимпиада по математика‘2021

MadeInVarna
Икономически университет – Варна е домакин на Националната студентска олимпиада по математика‘2021

Икономически университет – Варна е домакин на Националната студентска олимпиада по математика‘2021 (НСОМ). Тя е най-мащабното математическо състезание за студенти в България.

През 2021 г. за домакин на олимпиадата е определен Икономически университет – Варна с организатор катедра “Статистика и приложна математика”. Почетен председател на Организационния комитет е ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров.

Събитието ще се проведе в периода 14 – 16 май 2021 г. и в него са поканени да участват студенти от всички университети в България, както и висши училища от чужбина. НСОМ‘2021 е едно от събитията, посветени на празника на ИУ – Варна.

Икономически университет – Варна ще участва с отбор от шестима студенти, които ще се състезават в групата на икономическите висши училища.

Следваща Новина

Раздадоха над 300 козунака и боя за яйца във "Владиславово"

Днес, за поредна година се проведе превърналото се в традиция ежегодно предоставяне на козунаци на хора с нисък социален статус. Въпреки пандемичната обстановка и при спазване на противоепидемичните мерки, и тази пролет, в организираната от Кмета на Район „Вл. Варненчик“ г-н Николай Костадинов благотворителна акция, се включиха представители на бизнеса […]