Испански вестник: Испания разследва Бойко Борисов за пране на пари!

MadeInVarna
Испански вестник: Испания разследва Бойко Борисов за пране на пари!

Каталунската полиция и испанската Антикорупционна прокуратура разследват Борисов за пране на пари и криминална организация за Къща в Барселона.

Това съобщава испанският вестник “Ел Периодико“.

Авторите поясняват, че проверката е предизвикана от сигнал от България от организация, наречена Гражданско движение “Обединена България”, подаден на 20 март 2019 година.

Каталунската полиция е откритила “признаци за истинност“.

Според статията в полицейските документи  лицето, възползвало се от прането на пари е Борислава Йовчева.

Йовчева и баща ѝ, са имали дялове в две компании със седалище в Барселона. Въпросните фирми са получили от 2013 г. над пет милиона евро, според Mосос. По информациите тези суми идват от “физически лица, които не пребивават в Испания”.

Според сигнала, подаден до Мосос през 2019 година Йовчева и семейството й живеят в луксозна вила и тя има връзка с премиера на България.

“Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми”. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира публикацията в испанския El Periodico.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Затварят част от ул. Девня заради ремонт

Във връзка със строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. “Васил Левски“ с ул. “Девня” от 08.00 ч. на 22.02.2020 (събота) до 21.00 ч. на 23.02.2020 (неделя).се налага затваряне на част от платното за движение на ул. “Девня“ – от бул. „Република“ към центъра. Предвижда се обходът на движението да става […]