История от Владиславово внесе смут в мрежата

MadeInVarna
История от Владиславово внесе смут в мрежата

Едно съобщение от няколко дни циркулира из виртуалното пространство с цел да предпази момичета от отвличане. Зловещият пост е на Г. Г. в групата “Забелязано във Варна”, той изправи косите на голяма част от потребителите в нета, но мнозина останаха скептични към достоверността на разказа на младото момиче. Ето и цялото съобщение:

“Здравейте , пиша този пост с цел да предупредя младите момичета като мен . Днес в 15;30 във ВАРНА, на спирката на обръщача посока център (Владиславово) ми се случи нещо много плашещо . Чакам си автобуса на спирката , имаше други хора , които също чакаха ,предимно възрастни хора . Един човек се приближи към мен ( изглеждаше ми около 35-40 годишен) , аз естествено се отдръпнах ,в същия момент дойде 14 номер , който не ме устройва до работа и този въпросния човек си измънка ,,Качвай се ,, . Помислих че, не говори на мен , тъй като не го познавах . Дойде 82 номер отново каза ,,Качвай се ,, . Дойде и трети автобус , при което той започна да ми повишава тон ,,Качвай се момиче бързо на живот и смърт е ,, . Аз го попитах на мен ли говорите , той ми каза ,,Да , качвай се бързо , махай се от тук , млада си пази се ,,. При което аз му казах , че чакам определен автобус и тези номера не ме устройват , той ми обясни , че не чакал автобус ,а пазел . Попитах го какво пази ,при което той ми отвърна ,,Ще разбереш , ако не се махнеш от тук , хвани си такси , ей сега ще дойдат едни мъже , много се пази от тях ,, . Започна да ми крещи пред хората ,, Давам ти шанс , казвам ти махни се от тук , ще пострадаш ,хвани си първия автобус , който дойде , тези мъже отвличат момичета ,, .При което аз много се изплаших , обадих се на приятеля ми да дойде , а този мъж , независимо ,че ме виждаше ,че говоря по телефона продължаваше да ми говори ,,махай се , изчезни , бягай докато имаш време . В този момент наистина дойдоха 5ма мъже на спирката , и петимата бяха с дълги палта и бомбета и гледаха мен . До такава степен бях уплашена , че се направих , че някой ми звъни за нещо и веднага тръгнах към вкъщи. Имала съм едно наум , че може да ми се случи нещо подобно вечерта , но през деня никога не ми е минавало през акъла . Моля ви предупреждавайте дъщерите си , приятелките си . Не пожелавам на никого да му се случи нещо подобно , за едно момиче на моята възраст подобна случка е много плашеща . Най-лошото беше , че никой от спирката не направи нищо , всички си стояха и просто гледаха . Също така моля , ако някой знае добър човек да лее куршум да ми пише на лс.”

 

От Областната дирекция на МВР във Варна изпратиха своята позиция до медиите:

По повод публикации, появили се през последната седмица в социалните мрежи и последвали множество коментари, снимки и споделяния, свързани с твърдения за отвличания на непълнолетни момичета от автобусни спирки във Варна, уточняваме следното.

В подразделенията на ОДМВР – Варна сигнали с подобно съдържание не са подавани, не са регистрирани и такива инциденти, както през последната седмица, така и през цялата предходна 2019 г.

Напомняме, че чл. 326., ал.1 в Наказателния кодекс на Р България гласи: „Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години“


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

АПИ: Шофьорите, на които не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите да отложат тръгването

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, на които през нощта и утре не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите да отложат тръгването. Прогнозата на метеоролозите е за силен вятър, ниски температури и значителен снеговалеж. Възможни са виелици, навявания и образуване на преспи. Пътноподдържащите фирми са на 24-часов режим […]