ИУ – Варна посрещна новите си студенти по програма „Еразъм+“ за летния семестър

MadeInVarna
ИУ – Варна посрещна новите си студенти по програма „Еразъм+“ за летния семестър

Икономически университет – Варна посрещна своите нови студенти по програма „Еразъм+“. Те са от 10 страни, сред които Германия, Украйна, Полша, Чехия, Франция.

Студентите пристигнаха за летния семестър на академичната 2020/2021 и се срещнаха с екипа на отдел „Международно сътридничество“, който им беше подготвил интересна програма. Въпреки ограниченията на противоепидемичните мерки младите хора имаха възможност да се запознаят с университета, града и да се докоснат до част от българската култура.

Студентите донесоха  и издания на родния си език, които поставиха в къщичката за книги в двора на университета – една традиция, чието начало беше положено през 2020 г. по случай 100-годишнината на ИУ – Варна. Специално за тях отдел „Международно сътрудничество“ организира и вечер на България. По време на събитието те участваха в състезание с награди, изработваха мартеници и играха българско хоро.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Съдия Колева от Варненския апелативен съд – лектор на ЕМСО

Съдия Светослава Колева от Варненския апелативен съд ще бъде лектор в уебинар на Европейската мрежа за съдебно обучение утре. Темата на онлайн срещата с магистрати и юристи от европейските страни е „Постигането на баланс между правата на обвиняемия и жертвата на престъпление – предизвикателства и възможности“. Модератор на форума е […]