Избраха временен кмет на Варна

MadeInVarna
Избраха временен кмет на Варна

Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Варна, ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на община Варна от 27 октомври до полагане на клетва на новоизбрания кмет след местните избори. Това реши Общинският съвет на днешното си, последно за мандат 2019 – 2023 заседание, съобщиха от пресцентъра на ОбС.

Досегашни зам.-кметове ще поемат временно управлението и на трите варненски района – „Аспарухово“, „Младост“, „Владислав Варненчик“, чийто кметове са кандидати за нов мандат. Боян Петров бе определен за временно изпълняващ длъжността кмет на „Аспарухово“, а Ваня Желева и Сашо Димитров съответно на  „Младост“ и „Владислав Варненчик“.

Съветниците утвърдиха също временни кметове на петте села в общината. За Тополи беше избран Йордан Христов, за Казашко – Наташа Иванова, за Каменар – Румяна Димитрова, за Звездица – Бояна Йорданова и за Константиново – Нели Димитрова.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Засаждат 355 дървета в есенната кампания

Общо 355 броя дървета ще бъдат засадени от фирмите, поддържащи зелените площи на територията на община Варна. Част от тях ще бъдат на места, където ще се фрезоват стари и изсъхнали дънери. Новозасадените дървета са от видовете липа, явор, шестил, ясен, чинар, магнолия, албиция, офика, див рожков, каталпа, кипарис и […]