Избраха четирима заместник–председатели на Общинския съвет

MadeInVarna
Избраха четирима заместник–председатели на Общинския съвет

Общинският съвет във Варна ще има четирима заместник-председатели. На днешното второ заседание съветниците решиха заместници на Тодор Балабанов да бъдат д-р Лидия Маринова от ГЕРБ, Христо Атанасов от Земеделски народен съюз „Александър Стамболийски”, д-р Янко Станев от СДС и Генадий Атанасов от „Свобода и воля“. Кандидатурите на Николай Капитанов от „Демократична България“ и на Цончо Ганев от „Възраждане“ бяха отхвърлени.

В състава на новия местен парламент ще има пет групи. Най-голяма е тази на ГЕРБ с 18 съветници. Следващата по численост е групата на „БСП за България“, в която влизат 8 общински съветници. С петима членове е „Свобода и воля“, а групите на „Демократична България“ и „Възраждане“ включват по четирима съветници.

Председател на групата на ГЕРБ ще бъде адв. Бранимир Балачев, а на „БСП за България“ – доц. Огнян Къчев. Щериана Иванова ще оглавява „Свобода и воля“. Начело на групата на „Демократична България“ ще е д-р Ивайло Митковски, а тази на „Възраждане“ – Костадин Костадинов.

Според Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, който беше приет днес, минималният брой общински съветници за образуване на група е четири. Когато броят на съветниците в една група спадне под определения минимум, тя автоматично преустановява своето съществуване.

Преди заседанието клетва като общински съветник положи доц. д-р Калин Михов от ГЕРБ, който поради служебни ангажименти не присъстваше на тържествената сесия.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отиде си великата Стоянка Мутафова

Актрисата Стоянка Мутафова ни напусна на 97-годишна възраст. През последните месеци Стоянка Мутафова неколкократно е постъпвала в болница с различни симптоми. По информация на „24 часа“, през октомври е получила сепсис след възпалена жлъчка, заради което жлъчката ѝ е била отстранена. Дъщеря ѝ Мария Грубешлиева казва пред изданието, че майка […]