Излезе книга за Красимир Зафиров

MadeInVarna
Излезе книга за Красимир Зафиров

Излезе биографична книга за изтъкнатия бивш вратар на „Спартак“ – Варна Красимир Зафиров. Тя е озаглавена „Красимир Зафиров – Футболът не е само спорт, футболът е моят живот“. Неин автор е варненският спортен журналист Пламен Трендафилов.

Красимир Зафиров е най-добрият вратар в историята на „Спартак“ и на Варна. Рекордьор по участия с общо 461 мача за клуба в периода 1972 – 1988 г.
Два пъти става най-добър вратар на първенството – през 1984 и 1986 г. Капитан на „Спартак“ когато тимът е финалист за купата на България през 1983 г., осминафиналист в европейския турнир за КНК срещу „Манчестър Юнайтед“ същата година и бронзов медалист в първенството през 1984 г.
Включен е в националния отбор, с който става Балкански шампион през 1976 г., а след това има 3 мача в периода 1978 – 1982 г.

Красимир Зафиров е член на Сдружение „Стратегия за развитие на футбола в град Варна“.

Заради наложените епидемични мерки в страната промоцията на книгата се отлага за неопределено време.

Книгата ще се разпространява в книжарниците „Бук поинт“ (Book point) във Варна – на ул. „Цар Симеон I“ 1 (до магазин New Yorker) и на ул. „27-ми юли“ 13 (зад църквата „Св. Николай“), а след Нова година и в книжарница „Сиела“ (Ciela) във Фестивален комплекс – Варна.

Цената е 18 лв.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

1050 двойки сключиха граждански брак във Варна през 2021 година

1050 двойки са сключили граждански брак във Варна през 2021 г, съобщиха от общинското дружество “Обреди” ЕООД-Варна. Най-младите, решили да минат под венчило, са 17-годишни, а най-възрастната двойка се е врекла във вярност в дом за стари хора. 100 млади семейства са предпочели традиционния и автентичен битов ритуал, който е […]