Изложба “160 години с две изобретения, които променят света” организира РБ “Пенчо Славейков”

MadeInVarna
Изложба “160 години с две изобретения, които променят света” организира РБ “Пенчо Славейков”

Изложбата “160 години с две изобретения, които променят света” организира Регионалната библиотека “Пенчо Славейков” във Варна. През 1861 г. на два различни континента се раждат две на пръв поглед семпли, но важни изобретения – пощенската картичка и велосипедът, които са движели хората и информацията преди 160 години. Влиянието им е толкова голямо, че може да ги сравним с интернет от XIX век, посочват от библиотеката.

В тази връзка е поставена и изложбата. Тя съдържа постери с любопитна информация, документи от фондовете на библиотеката и интересни експонати, между които може да се види уникален модел на пластмасов велосипед Итера, произведен от Волво през 1980 г. Експозицията може да бъде разгледана до 11-ти юни в изложбеното фоайе на РБ „Пенчо Славейков”

Следваща Новина

Правителството смени всички областни управители у нас

Всички областни управители у нас бяха освободени с решение на правителството, обяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. Вече са назначени нови, като „това, което има като указание към областните управители, е да гарантират честния вот на изборите“. Те ще трябва да обезпечат „гарантиране и търсене на възможности за честен […]