Кафене в Австрия реши да не обслужва ваксинирани клиенти

MadeInVarna
Кафене в Австрия реши да не обслужва ваксинирани клиенти

Кафене в австрийската федерална провинция Залцбург отказва да обслужва хора, които са били ваксинирани срещу коронавируса, съобщи местната радиостанция ORF Salzburg, цитирана от “Фокус”.

Отбелязва се, че такъв „своеобразен път“ е избран от оператора на магазин за здравословни храни, който разполага с малко кафене. В заведението, което се намира в Щробъл ам Волфгангзее, кафе и сладкиши се сервират само неваксинирани клиенти. Кметът на населеното място Йозеф Вайкингер призна, че подобно решение не противоречи на законите, но призова хората да се въздържат от посещение в това кафене.

“Можете само да се посмеем на това, да направим съответните изводи и да поканим посетителите да не ходят там. Защото това не съответства на нашата линия”, – каза Вайкингер. Операторът на кафене отказа да даде интервю за радиостанцията. Силвия Траунвизер, професор по правна философия в Залцбургския университет, отбеляза, че „пандемията от COVID-19, с всичките й последици, разделя обществото“.

Това не е първият случай, на който на хора, ваксинирани срещу коронавирус, е отказана услуга някъде. Например миналата седмица стана известно, че собственикът на таксиметрова компания в американския щат Мисури изрази възражение срещу ваксинацията срещу коронавирус, като заяви, че няма да вози маскирани клиенти или такива, които са били ваксинирани.

Следваща Новина

Пускат ново приложение за закупуване на билети за градския транспорт

Община Варна пусна ново мобилно приложение TicketVarna за закупуване на електронни билети за пътуване с градския транспорт. То може да бъде изтеглено безплатно от App Store и Play store, съобщи Биляна Якова, ръководител на проекта “Интегриран градски транспорт” фаза I. Успоредно с това остават възможностите за покупка на електронен билет […]