Кафене в Австрия реши да не обслужва ваксинирани клиенти

MadeInVarna
Кафене в Австрия реши да не обслужва ваксинирани клиенти

Кафене в австрийската федерална провинция Залцбург отказва да обслужва хора, които са били ваксинирани срещу коронавируса, съобщи местната радиостанция ORF Salzburg, цитирана от “Фокус”.

Отбелязва се, че такъв „своеобразен път“ е избран от оператора на магазин за здравословни храни, който разполага с малко кафене. В заведението, което се намира в Щробъл ам Волфгангзее, кафе и сладкиши се сервират само неваксинирани клиенти. Кметът на населеното място Йозеф Вайкингер призна, че подобно решение не противоречи на законите, но призова хората да се въздържат от посещение в това кафене.

“Можете само да се посмеем на това, да направим съответните изводи и да поканим посетителите да не ходят там. Защото това не съответства на нашата линия”, – каза Вайкингер. Операторът на кафене отказа да даде интервю за радиостанцията. Силвия Траунвизер, професор по правна философия в Залцбургския университет, отбеляза, че „пандемията от COVID-19, с всичките й последици, разделя обществото“.

Това не е първият случай, на който на хора, ваксинирани срещу коронавирус, е отказана услуга някъде. Например миналата седмица стана известно, че собственикът на таксиметрова компания в американския щат Мисури изрази възражение срещу ваксинацията срещу коронавирус, като заяви, че няма да вози маскирани клиенти или такива, които са били ваксинирани.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пускат ново приложение за закупуване на билети за градския транспорт

Община Варна пусна ново мобилно приложение TicketVarna за закупуване на електронни билети за пътуване с градския транспорт. То може да бъде изтеглено безплатно от App Store и Play store, съобщи Биляна Якова, ръководител на проекта “Интегриран градски транспорт” фаза I. Успоредно с това остават възможностите за покупка на електронен билет […]