Кметът Благомир Коцев инспектира ремонта на ул. „Патриарх Евтимий“

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев инспектира ремонта на ул. „Патриарх Евтимий“

Кметът на Варна Благомир Коцев лично инспектира по-рано днес току-що завършилия ремонт на ул. „Патриарх Евтимий“. Обектът беше приет от Държавната приемателна комисия с предписания за отстраняване на конкретни дефекти в присъствието на заместник-кмета по строителството Пламен Китипов и на заместник-кмета по сигурността и обществения ред Илия Коев.

Държавната приемателна комисия включва кмета на община Варна, представляван от ресорния кмет Пламен Китипов, представители на Регионална дирекция Национален строителен контрол, на изпълнителя, проектанта, както и на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и Пътна полиция. Ръководител на проекта са експерти от Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.   

Ремонтът на ул. „Патриарх Евтимий“ започна в края на 2022 г., а за улеснение на гражданите участъкът беше пуснат за движение на автомобили през месец октомври 2023 г. 

Стойността на обекта е 557 935 лв. с ДДС. В рамките на строително-монтажните работи е подменена асфалтовата настилка на отсечка с дължина 370 м между бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Сливница“. Частично са подменени тротоарните настилки на площ от 2 300 кв. м, тъй като друга част от прилежащата инфраструктура все още е в гаранция по предходен ремонт. Захранващият кабел също е изцяло подменен, а старите стълбове за улично осветление са заменени с нови със съвременни LED осветители. 

С реализирането на проекта са постигнати подобрена жизнена среда на живущите в района, максимален брой регламентирани паркоместа и безопасно придвижване на пешеходците. Въведена е нова организация на движението, тъй като някои от страничните улици са вече еднопосочни във връзка с предстоящото въвеждане на т.нар. „Зелена зона“ за краткосрочно паркиране. 

Обектът е с 3-годишен гаранционен срок след въвеждане в експлоатация. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна започна процедура за избор на членове на Съвета на децата

Крайният срок за подаване на документи за участие е 24 май Община Варна започна процедура за избор на членове на Съвета на децата. За членове могат да бъдат предлагани кандидатури на подрастващи на възраст от 13 до 16 години.  Покана да дадат своите предложения е отправена към директорите на всички […]