Кметът Благомир Коцев кани на консултации представители на парламентарно представените партии

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев кани на консултации представители на парламентарно представените партии

Насрочената среща е във връзка със сформиране съставите на подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК)

Кметът на Община Варна Благомир Коцев покани представителите на парламентарно представените партии и коалиции ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, „Възраждане“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ на консултации за сформиране съставите на подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. Срещата ще се проведе на 27.05.2024 г. от 13:30 часа в административната сграда на Община Варна.

Участниците в консултациите следва да представят:

Писмено предложение за състава на ПСИК, което съдържа: наименованието на партията или коалицията, която прави предложението; трите имена и единен граждански номер на предложените лица; длъжност в комисията, за която се предлагат; образование, специалност; телефон за връзка с предложеното за член на ПСИК лице.

Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 09.04.2024 г. или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 49-то Народно събрание, удостоверяващи пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията.

Пълномощно, подписано от представляващите партията или коалицията, или заверено копие от такова, когато в консултациите участват упълномощени лица.

Списък на резервните членове, които да заместят предложените по т.1 лица, когато правомощията на член на ПСИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на ПСИК не се яви в изборния ден.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна отбеляза 24 май с многохилядно шествие

121 блока с ученици, студенти и преподаватели се включиха в тържественото отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Един от най-българските празници – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на […]