Кметът Благомир Коцев на юбилея на конкурса „Детско море“: Морето дава хоризонт на мисълта и творческа свобода

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев на юбилея на конкурса „Детско море“: Морето дава хоризонт на мисълта и творческа свобода

Кметът на Варна поздрави победителите и участниците в конкурса „Детско море“

Близо 100 деца от цяла България бяха отличени за рисунки и литературни творби на 25-тото юбилейно издание на съревнованието

Кметът Благомир Коцев поздрави победителите в конкурса „Детско море“ на специална церемония по награждаване, днес в зала „Пленарна“ на Община Варна. Инициативата, която приканва децата на България да разгърнат своя художествен и литературен талант на морска тематика, тази година отбелязва своя 25-годишен юбилей. Организатор на инициативата е Моряшкият професионален съюз – Варна. Конкурсът е посветен на Международния ден на детето – 1 юни и на Деня на моряка – 25 юни.

Морето дава хоризонт на мисълта, усещане за благополучие, щастие и творческа свобода. Вие децата, необременени от ежедневието на възрастните, притежавате най-точните сетива за завладяващата магия на морето. Впечатлен съм от произведенията които сте създали, от креативността, която сте проявили. С тези думи, кметът Коцев се обърна към участниците в конкурса. Той им пожела да развиват своя талант, да пазят морето в сърцата си и да се завръщат винаги във Варна – домът ни на морския бряг. Кметът Коцев използва възможността да поздрави членовете на Моряшкия професионален съюз с предстоящия им празник и да им пожелае  вятър в платната. 

Вече четвърт век конкурсът „Детско море“ събира хиляди участници на възраст между 3 и 12 години, които разказват истории за това, как виждат българското море в свои авторски художествени и литературни произведения. Тази година свои рисунки представят над 1 200 деца от цялата страна. В конкурса участват близо 100 литературни творби. 

На събитието присъстваха също заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов, ръководството на Моряшкия професионален съюз, моряци, родители, ученици и ръководители на творчески школи и работилници. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

“Градски транспорт” осигурява възможност за прикачване на пътниците от спирка "Изгрев" до спирки "ВСУ"

От 15 май общинската фирма “Градски транспорт” осигурява възможност за прекачване на пътници от спирка “Изгрев” до “ВСУ” с междинна спирка “Ален мак”. Това ще обезпечи транспортната свързаност за пътуващите с линия 409, тъй като от 14 май автобусите от градския транспорт не обслужват посочените  две спирки двупосочно.   Шатъл […]