Кметът Благомир Коцев награди лауреатите на Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев награди лауреатите на Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”

Над 200 творби на английски и немски език се състезаваха в осемнадесетото издание на ученическия конкурс

Ученици от цялата страна и тази година се включиха в единствения ученически литературен конкурс у нас, който насочва младите хора към творчество на два от най-широко разпространените езици в Европа. Над 200 творби на немски и на английски език се надпреварваха за призовите места в Националния литературен конкурс „Този безкраен свят”. С решение на организационния комитет в неговото осемнадесето издание за 2024 г. темата беше „Любов“.

Домакин на събитието е Първа езикова гимназия. По време на церемонията по награждаването авторите прочетоха своите конкурсни творби пред свои съученици и преподаватели. Кметът Благомир Коцев награди спечелилите първите места в творческата надпревара – Рая Варимезова от Свищов и Гергана Толумбаджиева от Мадан. 

Това събитие ме кара да се чувствам като у дома си и ме върна с над 20 години назад, когато завърших това училище. Тогава то беше в друга сграда, но духът на гимназията е същият и до днес. Литературата и езиците отварят врати и дават хоризонти. Това се доказва и от факта, че възпитаниците на Първа езикова гимназия са навсякъде по света и са първенци в професиите и начинанията си. Сигурен съм, че и вие ще бъдете успешни граждани на света, обърна се към настоящите ученици кметът Коцев.  

Конкурсът е в памет на Красимира Попова и Йордан Йорданов – емблематични преподаватели в Първа езикова гимназия. Негови съорганизатори са Министерството на образованието и науката, Община Варна и Фондация „Българска памет“. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна обяви конкурс за началник на отдел в Дирекция „Култура и духовно развитие"

Крайният срок за подаване на документи е 17:00 часа на 24 юли   Община Варна обявява конкурс за началник на отдел „Градски празници и чествания“ към Дирекция „Култура и духовно развитие“. Минималните изисквания към кандидатите заемане на длъжността са: степен на завършено образование – бакалавър в професионална област хуманитарни или […]