Кметът Благомир Коцев нареди подготовка на общината във връзка с предстоящия ураганен вятър

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев нареди подготовка на общината във връзка с предстоящия ураганен вятър

Кметът на Варна Благомир Коцев нареди подготовка на общината във връзка с предупреждението на НИМХ за предстоящ ураганен вятър и значителни валежи. 
По този повод кметът свика извънредна среща в 16:40 часа днес със заместник-кметовете Тодор Иванов и Христо Иванов. 

 

От нощта срещу събота, 18 ноември, до неделя късно следобед, 19 ноември, по преминаващ през Източна България и западната част на Черно море циклон се очаква рязко и чувствително влошаване на времето, гласи предупреждението на НИМХ. 

 

Кметът Благомир Коцев нареди да се създаде пълна организация по подготовка на общинските звена за предстоящите ураганен вятър и валежи. Отдел „Дейности по защита на населението“, фирмата изпълнител по договор с общината за реакция в такива ситуации и подразделенията на дирекция „Екология“, както и служителите в районните администрации да са в готовност за незабавни действия, нареди той. 

 

Заместник-кметовете информираха, че всички служби с отговорности са уведомени и в готовност, държи се връзка с РСПАБ, въведени са дежурства за зимна поддръжка на улици и пътища в район Аспарухово и са предупредени фирмите за поддръжка на дъждоотводнителната система и на зелената система на Варна да имат готовност за активиране на дежурни екипи. Групите имат готовност за обход и почистване на листната маса, за да се осигури проходимост на шахтите и канализацията, докладваха още заместник-кметовете.

 

Предупреждението на НИМХ гласи още, че се очакват значителни валежи, предимно от дъжд, достигащи сумарно 55-60 mm в Източна Добруджа и Северното Черноморие. В събота следобед се очакват и валежи от градушка и суграшица. Вълнението на морето от нощта срещу неделя ще се увеличи до 4-5 бала, а обстановката се очаква да се успокои в нощта срещу понеделник, 20 ноември. 

 

Телефон за връзка с дежурния в Община Варна 052/820112. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна получи разрешение за ползване за зарядните станции на електобусите

Община Варна получи разрешение за ползване за зарядните станции на електробусите в града. Документът е издаден днес – 17 ноември 2023 година – от Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/, след като на 15 ноември започна работа държавната приемателна комисия. В разрешението за ползване се посочва, че строежът е изпълнен […]