Кметът Благомир Коцев почете 100-годишнината от рождението на Шарл Азнавур

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев почете 100-годишнината от рождението на Шарл Азнавур

Варна се присъедини към световната общност в отбелязването на 100-годишнината от рождението Шарл Азнавур с тържествена церемония на паметника на краля на френския шансон на пл. „Съединение“. Кметът Благомир Коцев беше сред официалните гости на събитието, организирано от Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Варна. Той поднесе цветя в знак на дълбок поклон пред таланта на световноизвестния певец, текстописец и актьор.  

Това, че днес, на това място, сме се събрали представители на толкова много общности, говори за огромната обединяваща сила на тази велика френско-арменска личност. Той за нас е не само певец и поет, а посланик на мира, каза кметът Коцев. 

На събитието присъстваха много официални лица, сред които Н. Пр. Армен Едигарян – посланик на Република Армения в България, областният управител проф. Андрияна Андреева, народни представители и политици. Много граждани, представители на арменската общност във Варна, също поднесоха цветя пред мемориала на Маестрото.     

 
Тържественото отбелязване на 100-годишнината от рождението на Шарл Азнавур става две години, след като на едно от емблематичните места в центъра на Варна – пл. „Съединение“, беше открит неговият паметник, дело на скулптора Красимир Ангелов. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Маршрутни промени, допълнителни автобусни курсове и безплатно паркиране в центъра на Варна на 24 май 2024 г.

Във връзка с честването на 24 май „Градски транспорт“ ЕАД – Варна въвежда маршрутни промени и допълнителни курсове по някои от линиите на обществения транспорт в морската столица. От 08:00 до 14:00  часа ще бъде преустановено движението на площад „Св. Св. Кирил и Методий“. От 08:00 до 09:00 часа автобусните […]