Кметът Иван Портних откри среща на Съюза за стопанска инициатива

MadeInVarna
Кметът Иван Портних откри среща на Съюза за стопанска инициатива

Търсенето на общи решения за взаимодействие между местната власта, академичната общност и бизнеса е важна задача, особено във време на кризи и предизвикателства. Затова приветствам тази срещата, която преминава под мотото „Заедно можем повече“. Добър пример в това отношение е каузата Варна – Град на Знанието, която обединява усилията на Община Варна, бизнеса, образователния и научен сектор за реализиране на пълния потенциал на града, заяви кметът Иван Портних при отркиравено на форум, организиран от Съюза за стопанска инициатива (ССИ). На събитието присъства и Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината.

 

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери участниците в срещата, че организацията ще продължи и занапред да бъде активна страна по всички важни за предприемачите теми. 

 

Съюзът за стопанска инициатива обединява представители на всички сектори и фирми с различен профил. В момента членовете са близо 11 хиляди, а част от ССИ са още 66 браншови организации, както и 103 общински. Членовете на съюза осигуряват общо над 120 хиляди работни места в страната. На форума бяха засегнати няколко основни теми. На първо място – възможностите за защита на интересите на членовете на ССИ в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Друга важна за местния бизнес тема беше свързана със съдействието, което съюзът може да окаже при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски. Друг фокус на ССИ е насочен към така наречения „зелен преход“ и възможностите, от които родният бизнес ще може да се възползва.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Експерти обсъдиха работата по модела „Едно към едно“

Представители на образователни институции във Варна обсъдиха работата по модела „Едно към едно“, при който всеки ученик и преподавател разполага с лично електронно устройство за учене. Експертите дискутираха възможностите за реализиране на изследване, което да установи реалните ползи от този модел – повишени дигитални умения на ученици и учители, ангажиране […]