Кметът Иван Портних подари трибагреник на ансамбъла по художествена гимнастика

MadeInVarna
Кметът Иван Портних подари трибагреник на ансамбъла по художествена гимнастика

Кметът на Варна Иван Портних подари трибагреник на ансамбъла по художествена гимнастика, който ще представи България на Европейското първенство в Баку (Азербайджан) в периода 17-21 май 2023 и на Световното първенство за девойки в град Клуж – Напока (Румъния) от 6 до 9 юли 2023 г. Той връчи трикольора днес, след демонстративно изпълнение на съчетания от националния отбор-ансамбъл девойки в зала “Простор” в присъствието на вицепрезидента на БФХГ Невяна Владинова.

 

Национален отбор девойки – ансамбъл е в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова с треньори Кристина Илиева и Жанина Иванова, тази година спечелиха 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала от Международните турнири по ФИГ. В състава има две варненки Андреа Иванова от КХГ „Чар ДКС“ с личен треньор Деница Христова и Красимира Иванова от КХГ „Грация“ с личен треньор Светлана Юриевна и пом. треньор Виктория Атанасова. И двете са възпитанички на варненското спортно училище „Георги Бенковски“.

 

Гости на срещата бяха още Минка Ванкова – основоположник на студентския спорт – художествена гимнастика, Мария Чиприянова – заслужил треньор, Евелина Янчева – състезател и треньор в ЖСК “Спартак”, Лиляна Димитрова – председател на СК “Силвия”, Силвия Димитрова – гл. треньор в СК “Силвия”, Стела Димитрова – деятел на художествената гимнастика, Кристиана Генчева – председател на КХГ “Грация”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Асоциацията на професионалистите по здравни грижи навърши 20 години

С флашмоб под надслов „Заедно успяваме“  бяха отбелязани 20 години от създаването на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ). Събитието се проведе на плажа в район „Аспарухово“ и в него участваха над 300 души – професионалисти и студенти от направление “Здравни грижи” в Медицинския университет в града. Гост […]