Кметът Иван Портних провери ремонта на сцена Филиал

MadeInVarna
Кметът Иван Портних провери ремонта на сцена Филиал

Кметът на Варна Иван Портних провери ремонтните дейности, които се извършват в една от емблематичните сгради на Варна – сцена Филиал на ДТ “Стоян Бъчваров”. Планираните демонтажни работи вече са приключили, започват същинските строителни дейности, обясниха изпълнителите. Предстои пълно обновяване на сцената, оркестрината, камерната и репетиционните зали. Изцяло ще бъдат променени интериорът на балкона, на главното фоайе, клуба на актьора. Проектът предвижда още дейности по подмяна на ВиК и ел. инсталациите, осигуряване на необходимото осветление и озвучаване, оборудване и обзавеждане. Обектът е паметник на културата, а обновяването се извършва по проект на ОП “Региони в растеж”, съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/.

 

Ще успеем да извършим обновяването на сцена Филиал, въпреки трудностите и инфлацията, която увеличи значително разходите за строителство. За съжаление, вече трета година правителствата не отварят новите оперативни програми! Това създава пречки за реализирането на много други проекти, включително на ремонта на Държавния куклен театър – Варна, който сме заложили в Плана за интегрирано развитие на общината, коментира кметът.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Междуведомствен координационен форум за бежанци се проведе в Община Варна

Първи междуведомствен координационен форум относно мерките за подкрепа на бежанците от Украйна се проведе днес в Община Варна по инициатива на УНИЦЕФ и на Върховния Комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН). Форумът бе открит от Седа Кузуджу, представител на ВКБООН за България, която се включи онлайн , и от кмета […]