Криминалисти на ОДМВР – Русе разкриха печатница за неистински парични знаци

MadeInVarna
Криминалисти на ОДМВР – Русе разкриха печатница за неистински парични знаци

Задържани са двама мъже, прокарвали в обращение банкнотите

От началото на тази година в полицията в Русе са постъпили няколко сигнала от граждани, касаещи осъществени с тях разплащания с неистински банкноти /с номинал от 50 лева/ в различни обекти в Русе. С оглед изясняване на информацията и установяването на евентуалните лица, замесени в тази дейност, в Първо РУ са образувани досъдебни производства.
В хода на предприетото разследване и последвали процесуално-следствени действия са установени и задържани двама мъже от Русе – на 24 и на 26 години, съпричастни както към изготвянето, така и към разпространението на неистинските банкноти. Иззети са техническите средства и необходимите консумативи и заготовки за изготвянето на неистинските парични знаци, намерени са и банкноти със същите серийни номера.
Разследването се води за престъпления по чл. 243, ал. 1 и по чл. 244 от НК – за изготвяне на неистински парични знаци и за прокарване в обращение на неистински парични знаци.
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Русенската окръжна прокуратура.

Следваща Новина

Почетоха с венци и цветя паметта на Никола Вапцаров

Паметта на поет Никола Вапцаров бе почетена с полагане на венци и цветя пред паметника в двора на Висшето военноморско училище, което носи неговото име. Днес се навършват 79 години от разстрела на поета. На церемонията, организирана от ВВМУ, присъстваха началникът на училището флотилен адмирал Боян Медникаров, командирът на ВМС […]