В Шумен неутрализираха наркооранжерия в село Златна нива

MadeInVarna
В Шумен неутрализираха наркооранжерия в село Златна нива

Полицейските действия са проведени под надзора на прокуратурата в Шумен

Действията по разследването стартирали в средата на септември, след получена информация от жители на Златна нива, че в селото често идват непознати коли, с чужда регистрация. В хода на предприетите полицейски действия било установено, че в района на бивша мелница има движение на автомобили. В ранните часове на 29 януари в условия на неотложност криминалисти пристъпили към целенасочени действия по проверка на помещения в сградата. Служители на сектор „Специализирани тактически действия“ при  ОДМВР- Шумен задържали трима мъже на 34, 48 и 40 години от София и Ловеч, и две жени – 21-годишна от софийското село Бистрица и 28-годишна от Варна. Открити са четири хладилни полуремаркета снабдени с климатични инсталации в работен режим.  Криминалистите установили, че в хладилните полуремаркета се полагат грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Част от тях под формата на разсад, останалите – в различен стадий на развитие и зрялост. Ползвани са препарати за стимулиране на растежа им.
Четирите помещения са оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, контрол на въздуха и температурата. В стопанска постройка е намерено специално изградено за целта помещение, обособено за сушене на зелена листна маса. Оттам са иззети над 10 кг суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана.  Открити са и три електрогенератора.  Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност. Установен и задържан е и собственикът на базата – 35-годишен мъж от Варна. След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, с прокурорско постановление на петима мярката е удължена за 72 часа. Предстои искане за постоянното им задържане.
Действията на криминалисти и разследващи от ОДМВР- Шумен продължават и към момента. Ще се извършват допълнителни огледи.
Работата по образуваното досъдебно производство за производство и държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение, продължава под надзора на Окръжната прокуратура в  Шумен.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Излезе книга за Красимир Зафиров

Излезе биографична книга за изтъкнатия бивш вратар на „Спартак“ – Варна Красимир Зафиров. Тя е озаглавена „Красимир Зафиров – Футболът не е само спорт, футболът е моят живот“. Неин автор е варненският спортен журналист Пламен Трендафилов. Красимир Зафиров е най-добрият вратар в историята на „Спартак“ и на Варна. Рекордьор по […]