Курсанти от Морско училище участваха в занятия по огнева подготовка

MadeInVarna
Курсанти от Морско училище участваха в занятия по огнева подготовка

28 курсанти – четвъртокурсници от различни специализации във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, участваха в занятия по огнева подготовка. Момчетата и момичетата от Морско училище упражняваха стрелба с автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров“ на гарнизонното стрелбище в Долни чифлик.
Целта на огневата подготовка е да се усъвършенстват знанията на курсантите по материалната част на въоръжението, основите и правилата за стрелба и познаване на мерките по безопасност.
Чрез занятието бъдещите офицери усъвършенстват и практическите си навици и умения при водене на точен огън от място по появяващи се и неподвижни цели, а също подобряват и своите психо-физически навици при водене на огън в условия, близки до бойните.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

„Нощ на Музеите“ ще се проведе във Варна през май

Варна се включва за поредна година в Европейската Нощ на Музеите, която ще се проведе на 15-ти май. Организатор е екипът на „Виж! Варна“, а проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура” към Община Варна. В инициативата ще се включат музеи, голяма част от галериите, творчески пространства и […]