Кузман Илиев: Една от най-големите беди за политическата класа е, че не познава българската история

MadeInVarna
Кузман Илиев: Една от най-големите беди за политическата класа е, че не познава българската история

Икономическите интереси са една важна част от мен. Това е нещо, което ме вълнува. Как функционира светът – това е интелектуално предизвикателство за мен. Всеки от нас има емоция, свързана с нещо – минало, отбор, Родина. Аз самият имам устойчив интерес към историята. За мен независимо какви са ти експертизите, трябва да знаеш къде си на земята. Аз като политически възгледи съм десен консерватори, патриот.
Това разказа за себе си като кратка визитка за предаването „Социални диагнози“ по ТВ Стара Загора кандидатът за народен представител от ВМРО Кузман Илиев.
Една от най-големите беди за политическата класа е, че не познава българската история, както и липсата на интерес от къде идваме, заяви той.
В няколко Ваши предавания чух, че Република Северна Македония, като тема – за младите хора е минало. Само че не е така. На младите хора в България трябва да им се каже, че Македония е мястото на най-голямата българищина. За нея са умирали редица наши революционери. България винаги е искала Македония да е автономна и след това да се присъедини към нас. Само, че правата на българите и до ден днешен не са спазени.
На въпрос за какво ни е Македония Илиев отговори:
Не мисля, че Македония е нещо различно от България. Не може да оставиш част от България някъде другаде и това е голям исторически провал, защото това са твои братя – българи.
За македонците няма много голям избор. След време България ще се превърне като прибежище за тях. И те или ще изберат да са приятели с нас – да търгуват, да си говорим за общата история, или да са наши врагове и да искат Пиринска Македония, и да говорят за македонско малцинство в България и т.н.
Темата за Македония не е романтична, тя е злободневна, категоричен е Кузман Илиев.
Как ще вкараме в ЕС страна, която твърди, че историята ни е различна, че сме фашисти и искат част от нашите територии. Това е злободневен проблем и в същото време е и романтичен, защото в крайна сметка, кой се отказва от героите си, запита той.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Премиерът Бойко Борисов: Отпускаме допълнително 1,5 млн. лева на първите 52 общини, организирали предучилищна подготовка за 4-годишните деца

31.03.2021 Изпълнихме ангажимента си да въведем задължителна предучилищна подготовка за децата от 4-годишна възраст и днес отпускаме допълнително 1,5 млн. лева на първите 52 общини в страната, които създадоха условия за провеждане тази подготовка в детските градини. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание. Премиерът изтъкна, че допълнителните […]