Лъвчетата вече имат ново местообитание в зоопарка

MadeInVarna
Лъвчетата вече имат ново местообитание в зоопарка

Лъвчетата Симба и Косара вече са в новото си местообитание в зоопарка, след като приключи основния ремонт, съобщи директорът на зоокъта Иванка Стоянова. Пространството е около 400 кв.м, със сух ров, скали с водопад и езеро. Средата на хищниците беше допълнително обогатена с големи дънери, озеленяване и платформа за почивка и наблюдение. Лъвчетата вече се чувстват много добре на новото място и активно изследват всяко кътче, обясни Иванка Стоянова.

Тя допълни още, че през настоящата година зоопаркът се е сдобил с около 100 новородени и новоизлюпени животни – 33 бозайници и 67 птици. Някои от най-атрактивните бебета са черни лебеди, пауни, диамантени и златни фазани, елени лопатари, сред които и бял лопатар, черни муфлони, камерунски козлета и виетнамски прасенца, както и 6 дългоноси мечета.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Детски риболовен турнир ще се проведе в Девня

Детски риболовен турнир ще се проведе тази събота, 16 октомври, на общинския рибарник в кв. „Река Девня“. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи – до 12 и до 18 години. Турнирът ще започне в 11 часа, а записванията ще се правят на място преди старта. Важно условие за […]