Мангъров ще води листите на АБВ в София и Варна

MadeInVarna
Мангъров ще води листите на АБВ в София и Варна

“Доц. Атанас Мангъров ще е лидер на листите на АБВ в 23-ти район в София и във Варна”, заяви пред БНР председател на АБВ Румен Петков, след като създателят на партията Георги Първанов изказа несъгласие с тази номинация. Той подчерта, че с президента Първанов са на едно мнение по всички политики и няма раздор в партията.

Петков повтори мнението си, че датата 4 април за провеждане на парламентарния вот е прибързана:

“Продължавам да твърдя, че единствено готови за тази дата са тези, които разполагат с купен глас, с административен глас и с корпоративно зависим глас, т.е. Бойко Борисов. И другите, които са готови за избори вчера, са ДПС. Не мисля, че формации, които разчитат на мотивиран с политики вот, ще имат възможността да стигнат до гражданите”.

Според него масовото гласуване е начин да бъда сменено това статукво.

АБВ ще се явяват сами на изборите, потвърди Петков и обясни, че няма да участват в платформата на Мая Манолова и т.нар. Отровно трио:

“Няма да участвам в лъжене. Оставям настрана, че те си затраяха по най-грозния начин, когато прокуратурата прекрати разследването за шкафчето на Борисов. Това е техният избор”.

Румен Петков разкри, че преди 6 месеца са предложили на БСП да започнат широк разговор за бъдещето на лявото, но той не се е състоял:

“Отговорността за това е изцяло на ръководството на БСП. Сега търсят по места наши хора да ги подкрепят, което не е прилично. … Ние ще продължим да вървим своя път и ще се явим сами със самочувствие на партия, която има качества”.

Лидерът на АБВ подчерта, че той и Ивайло Калфин няма да са кандидати за депутати.

“Неприлично е бащата на Спецсъда – Цветан Цветанов – да иска да го закрива”, коментира още Румен Петков.

Кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат е много силен политически ход, смята Петков и добави:

“Казах, че много се надявам това изявление на президента да не повлияе на предизборната атмосфера, а то повлия. Изместваме дебата, а от това губим като общество”.

В предаването “Политически НЕкоректно” Румен Петков коментира и неуспешната, според него, борба на управляващите с Covid-19:

“7600 българи умряха в повече, без Covid, а заради хаос и некадърност. Изводът е един – Борисов беше регулировчикът на смъртта. Тези 7600 семейства трябва да знаят кой уби техните близки”.

“Предателство към бъдещето на ядрената енергетика на България” – така председателят на АБВ определи подписания от АЕЦ „Козлодуй“ договор с „Уестингхаус Електрик Швеция“ за разработване на анализи на безопасността за лицензиране и внедряване на алтернативен тип ядрено гориво за V блок на атомната ни централа.

“Това гориво, ако го купим, е най-скъпото. То е изключително по-некачествено от това, което се ползва. Няма къде да го сложим”, подчерта той.

Петков уточни, че това е договор, с който ще бъдат хвърлени 5 милиона в джоба на “Уестингаус”, за да ни кажат колко хубаво е тяхното гориво.

“Казвал съм на мои приятели от САЩ, че легитимирайки по този начин шкафчето в спалнята на Борисов, те злепоставят Съединените щати в очите на обикновения българин. Защо от посолството на САЩ не го разбират е друг въпрос”.

Следваща Новина

Мъж алармира във Владиславово тарашат коли и взимат всичко до което се докопат

“До всички, живущи на територията на кв. “Владиславово”, моля проверявайте колите си и не оставяйте ценни неща вътре. От няколко дни доста сериозно се “тарашат” коли и вземат всичко, до което могат да се докопат. Единият от потърпевшите съм аз и още няколко мои познати”, обяви Стоян Костадинов в групата […]