Манолова: Целта ни е минимален месечен доход 1250 лв.

MadeInVarna
Манолова: Целта ни е минимален месечен доход 1250 лв.

Нашият основен приоритет е увеличаване на доходите на българските граждани и минималният месечен доход за работещ човек да стане 1250 лв. до края на мандата. Време е България да спре да бъде страната на работещите бедни. Вторият ни приоритет е преизчисляване на пенсиите, така че възрастните хора да работят нормално и достойно. Сред приоритетите ни е и правосъдната реформа – за възстановяване на върховенството на правото. Хората на площада искаха две оставки – на Борисов и на главния прокурор Гешев.
Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ по време на среща с граждани в Добрич, където беше представена листата.
Време е Народното събрание да върне своя имидж на висш орган в парламентарната република България, а не да е партийна централа на управляващата партия и председателят на парламента да не е обиждан и унижаван от премиера. Ще върнем достойнството и мястото на Народното събрание като висш орган, който взима най-важните решения. Ще го постигнем с почтени, смели, образовани, активни и подготвени хора.
В листите на „Изправи се! Мутри вън!“ има адвокати, юристи и юрисконсулти. Нивото на 44-тото Народно събрание по отношение на юристите беше трагично. Необходимо е законодателството да се прави от образовани хора, които имат опит и са с практика, каза още тя.
В листата ни в Добрич повечето кандидати са граждани, както в повечето листи. Обещахме в листите ни да има 70 % граждани и 30 %  партийни лица, но реално гражданите са 90 %. Ние сме гражданска платформа и имаме нашите каузи. В листата са хора с каузи, компетентни, професионалисти, почтени хора. Това са хора, на които гражданите на областта може да разчитат, заяви Манолова.
Водач на листата е инженер Стоянка Кескинова. Втори в листата е координаторът на „Изправи се.БГ“ за Добрич – Явор Георгиев.
В листата са още представител на Инициативния комитет срещу добива на газ до Генерал Тошево и представител на миньорите от мини „Оброчище“, на които Манолова съдейства да си получат невзетите заплати.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Павел Вълнев и Валя Балканска с обща кауза за връщането на българите в Родината

Това се случи в Смолян в петък, 19 март. От днес с Валя Балканска имаме обща кауза: Ще работим за връщането на българите в Родината! Това написа зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев в профила си в социалната мрежа Фейсбук, след проведените срещи днес в Родопите. “Валя е […]