Манолова: Внесохме 5507 подписа в ЦИК за регистрация на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите – Мая Манолова

MadeInVarna
Манолова: Внесохме 5507 подписа в ЦИК за регистрация на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите – Мая Манолова

Манолова: Парите вече няма да следват Борисов, а ще следват обикновените хора
„Изправи се.БГ“ и Отровното трио внесохме 5507 подписа в ЦИК за регистрацията на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите. Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза – парламентарни избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и срещу ГЕРБ не само в София, но и в цялата страна.
Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите, след като в ЦИК бяха внесени подписите за регистрация за изборите.
Тя подчерта, че няма законови основания за отказ на регистрация на „Изправи се! Мутри вън!“. Ако се откаже регистрация, това ще е политическа поръчка и ЦИК ще се превърне в политическа бухалка за отстраняване от изборите на неудобните за властта. Това показва страха на Борисов от истинската алтернатива, която ще се появи на тези избори. Недопустимо е вчера цял ден говорителят на ЦИК предварително да се изказва по намерението му да участва в отказа на „Изправи се! Мутри вън!“, заяви Манолова.
Докато вчера цял ден се занимаваха с името на обединението ни и с регистрацията му, управляващите изтеглиха 300 млн. лв. дълг. Парите вече няма да следват Борисов, парите ще следват обикновените хора. Вече има алтернатива на модела на Борисов, модела на безконтролното поемане на дълг, на мачкане на бизнеса и обикновените хора, модел на облагодетелстване на приятелския кръг. Тази алтернатива е нашият план за неотложна закрила на обикновените хора в България, допълни тя.
Над 30 млрд. лева идват от Европа в България за следващите години по Плана за възстановяване. Ще използваме тези пари за модернизация на икономиката, за подкрепа на малкия и средния бизнес и за повишаване на доходите на българските граждани, заяви Манолова и подчерта, че пред скоби в плана са обикновените хора и техните доходи.
Ще започнем с отмяна на данъка върху доходите до 650 лв. и с последователни стъпки ще се стремим да достигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек. Ще преизчислим пенсиите – нещо, което Борисов не успя да направи за 11 години. Малкият и средният бизнес ще получат пряка финансова подкрепа за модернизация и за запазване на работните места и повишаване на доходите. Други важни приоритети са съдебната реформа и разформироването на корумпираните институции, заяви председателят на „Изправи се.БГ“.
Ще направим ревизия на управлението на Борисов, ще посочим виновните лица и ще се постараем те да върнат парите на гражданите, категорична е Манолова.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Завършва ремонтът на улица "Разлог"

Започна полагане на биндер по ремонтираната улица “Разлог”. Предстои поставяне на последния износоустойчив слой асфалт. В района се обновяват и паркоместата пред блоковете. Оглед на ремонтните дейности направиха кметът на Варна Иван Портних и зам.-кметът Христо Иванов. Приключи обновяването на автомобилните подлези в близост – на ул.”Царевец” и на ул. […]