Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд „Култура“

MadeInVarna
Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд „Култура“

Председателят на ПК „Култура и духовно развитие“ към Общински съвет-Варна адв. Мария Тодорова оглави Експертния съвет на общинския фонд „Култура“. Тя беше избрана за председател на проведеното на 26 ноември пето за 2020г. заседание на Съвета.

Във фокуса на срещата бяха Насоките за кандидатстване по направленията на фонда за 2021г. Предвижда се „Фестивали и конкурси“, „Творчески проекти“ и „Публики“ да останат със същите параметри, наложили се от реалностите през пандемичната 2020г. – със значително намален процент на собствено финансиране от кандидатстващите лица.

Направление „Национално и международно сътрудничество“, което през настоящата година остана неактивно, ще бъде възстановено предвид очакванията следващата година да предложи възможности за по-широк реален обмен и представяне на културни продукции. Обмисля се и включването на нови тематики за разширяване на направленията с комплексен надкултурен ефект след изпълнението.

Насоките за кандидатстване по направленията на фонда предстои да бъдат разгледани от ПК „Култура и духовно развитие“, след което ще бъдат внесени за приемане от Общинския съвет.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отпадат коледните спектакли на държавна опера Варна в периода 28.11 – 16.12

Във връзка с последните разпореждания на министъра на здравеопазването и препоръките за ограничаване на разпространението на Covid 19, Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, проведе днес разширен съвет с всички творчески и технически звена на Държавна опера Варна. След срещата г-жа Димова информира, че отпадат всички оперни и […]