Мартин Янакиев: “Спартак” е нашият отбор и няма по-хубаво нещо от това, да се разчита на юноши от школата!

MadeInVarna
Мартин Янакиев: “Спартак” е нашият отбор и няма по-хубаво нещо от това, да се разчита на юноши от школата!
Мартин Янакиев, на 17 години, роден във Варна.
Висок 189см,тегло 76кг. Юноша на Спартак Варна. Двукратен шампион на Евима Къп със Спартак Варна.

1. Поздравления за победата и дебюта в официален мач за “Спартак”!
– Благодаря!

2. Само на 17 години, а се включи с голямо самочувствие в мача и напълно засвидетелства доверието на треньора. Очакваше ли едва 25 мин. след началото на мача да отбележиш първия си гол за представителния отбор?
– Исках да вляза в мача максимално спокоен и да се адаптирам бързо. Не, не очаквах,но се стараех. Гледах да помогна на отбора максимално и да покажа, както на себе си, така и на другите, че мога да бъда полезен.

3. Често правиш голове за юношеските формации,а днес вече се разписа и за мъжкия отбор. Какво е усещането да водиш атаката на “Спартак”?
– За мен е важно отбора да спечели. Това, че вкарах просто беше бонус емоция, чувството беше страхотно!

4. Вълнуваш ли се от първия гол?
– Разбира се!

5. Какви бяха наставленията, от страна на треньора, към теб?
– Треньорът ми каза да спазвам тактическа дисциплина, да бъда спокоен и както той, така и целия отбор ще ме подкрепят, за което им благодаря!

6. Получи ли поздравление от съотборниците си и от юношеския отбор?
– Да, поздравиха ме !

7. Ти си пример за подражание за младите “соколи” в школата на “Спартак”, какво би ги посъветвал?
-Не се възприемам за такъв, но ако за някой съм модел за подражание ще значи много за мен. Бих посъветвал малките да не спират да преследват мечтите си, да вярват и да не се отказват!

8. Треньорът стриктно следва плана, заложен от ръководството и дава възможност на много млади таланти от школата на “Спартак”. Това амбицира ли младите футболисти?
– “Спартак” е нашият отбор и няма по-хубаво нещо от това, да се разчита и дава шанс на юноши от нашата школа!
Досега не се обръщаше достатъчно внимание на школата и не се възлагаха големи надежди на нас. Сега нещата стоят различно. В мъжкия отбор играем 6 юноши на клуба, на нас ни се дава шанс и ние ще се постараем да засвидетелстваме гласуваното ни доверие. Обеден съм, че това допълнително стимулира нас, младите футболисти, и ни кара да вярваме!

9. Какво беше настроението в съблекалнята на полувремето?
– Всичко беше нормално, не се радвахме, защото имахме още 45 минути, в които трябва да играем на 100%, след това можем да се насладим на успеха. Бяхме напълно концентрирани и под въздействието на адреналина от мача!

10. Кой е твоят кумир във футбола, на когото искаш да подражаваш?
– Винаги съм се възхищавал на двама играчи – Фернандо Торес и Кристиано Роналдо. И двамата са много големи футболисти с огромен дух и нюх за гола.

11. Конкуренцията на върха в атаката е много голяма, въпреки че всички нападатели са под 20 години, имаш много силни съотборници.
Смяташ ли, че си подготвен да се бориш за титулярно място?
– Да, конкуренцията е голяма, всички тренираме на 100%, защото всеки иска да играе. Аз винаги съм готов да вляза и да се раздам за отбора, затова дали ще започна от първата минута решава треньора.

12. Привържениците на “Спартак” ти благодарят за отделеното време и ти пожелават успех!
– Благодаря им от сърце!


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Феновете на Черно море с шествие за 108-ия рожден ден на клуба

Националният фен клуб на Черно море организира шествие по повод рождения ден на клуба. На 3 март варненския клуб навършва 108 години, а двойният празник ще бъде отбелязан подобаващо в 19,13 часа на стадион “Тича” във Варна. Ето какво публикуваха от НФК Черно море в официалната си страница във Фейсбук: […]