Министър Ангелов информира за установени нарушения при ваксинацията в Сандански

MadeInVarna
Министър Ангелов информира за установени нарушения при ваксинацията в Сандански

След като вчера от “Републиканци за България” информираха, че в град Сандански общински съветници са се ваксинирали незаконно, изпреварвайки установения ред, здравният министър назначи проверка. Днес резултатът показва, че такова нарушение действително има. Ето какво информира Костадин Ангелов във фейсбук:

Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.

За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.

Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план.
Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!

Следваща Новина

Пешеходната настилка в центъра на Варна пропадна

Част от настилката на централната пешеходна зона до СОУ “Св.Климент Охридски” Варна пропадна. Снимки от района бяха публикувани в социалната мрежа от Ванка Донев. “Пропадна… Много качествено е правено явно,от тюфлеци….”, лаконично добавя очевидецът. По-рано през деня корените на паднало дърво в Морската градина пробиха водопровод от ВиК-мрежата, снабдяващ обектите […]